domingo, 12 de febrero de 2012

Descripcio d´un animal

El cos és rechonch i està cobert de pèl suau i de color marró gris. El cap és gran i rodó, i té unes orelles peludes, grans i arrodonides.
La dentadura del koala està adaptada a la seva dieta herbívora, i és similar a la d'altres marsupials (cangurs i wombats). Tenen afilats incisius per tallar fulles al frent de la seva boca. La fórmula dental del koala és:
Les extremitats posteriors són curtes, amb peus grans dotats de cinc dits, cada mà té cinc dits, dos d'ells oposats als altres tres; cada dit té una garra forta i gran. Les potes de darrere no tenen garres al dit major, i el segon i tercer dit estan fusionats per formar un garfi amb el qual poden extirpar les paparres, de les que pateixen sovint.
Aquestes característiques fan que el koala estigui perfectament adaptat a la seva vida arborícola, i és fàcil d'observar en els boscos d'eucaliptus de l'est d'Austràlia, que constitueixen el seu únic hàbitat, així com la seva font d'aliment, ja que aquest animal només menja les fulles i les yemes d'aquests arbres. Els koales que habiten en climes menys càlids són generalment més grans i tenen el pelatge més fosc i espès que aquells que viuen en climes més càlids. Malgrat aquestes adaptacions generals, hi ha també excepcions.


FI!

No hay comentarios:

Publicar un comentario